Avukatınıza Telefonla Ulaşabilirsiniz.

Avcılar Boşanma Avukatı

Avcılar boşanma avukatı Muhammed Fatih Satıcı hukuki sorunlarınızın çözümünde İstanbul Beylikdüzü’nde bulunan ofisinde Avcılar boşanma avukatları arasında olarak Aile ve Boşanma hukuku alanında avukatlık, hukuki danışmanlık hizmeti sunmaktadır

Avcılar Boşanma Avukatları

Avcılar Boşanma Avukatı Av. Muhammed Fatih Satıcı

Boşanma eylem olarak bir birlikteliğin sonlandırılması sürecidir. Birliktelik süresince var olan kazanımların ayrılması işlemi bu kavramın içindedir. Mal ayrılığı, nafaka, velayet isimleri herkes tarafından bilinmektedir.

Bu yapısı nedeni ile boşanma gerçekleşmesi beklenen bir somut isteği de beraberinde taşır.

Avcılar Boşanma Avukatı

Avcılarda boşanma avukatı olarak faaliyet sürdüren Av. Muhammed Fatih Satıcı Anlaşmalı boşanma davaları, Çekişmeli boşanma davaları, Evlilik sözleşmesi ve mal rejimi sözleşmeleri, Anlaşmalı boşanma protokolü, Nafaka ve tazminat talepleri, Evliliğin iptali ve evlilik iptali davaları, Ailenin Korunması  ve Kadına Şiddetin Önlenmesi Hakkında Kanun çerçevesinde tedbir kararları, Yabancı mahkemelerin verdiği boşanma kararlarının tanınması ve tenfizi, İddet süresinin kaldırılması, Velayetin değiştirilmesi, Babalık davası, Mal rejimi davaları alanında İstanbul Avcılar’da Aile ve Boşanma Avukatı olarak faaliyetini sürdürmektedir.

Aile ve Boşanma Hukuku Alanında Sunduğumuz Hizmetlerimiz

  • Anlaşmalı boşanma davaları,
  • Çekişmeli boşanma davaları,
  • Velayetin değiştirilmesi,
  • Nafaka ve tazminat talepleri,
  • Evlilik sözleşmesi ve mal rejimi sözleşmeleri,
  • Anlaşmalı boşanma protokolü,
  • Babalık davası,
  • Evliliğin iptali ve evlilik iptali davaları,
  • Ailenin Korunması  ve Kadına Şiddetin Önlenmesi Hakkında Kanun çerçevesinde tedbir kararları,
  • Yabancı mahkemelerin verdiği boşanma kararlarının tanınması ve tenfizi,
  • İddet süresinin kaldırılması,
  • Mal rejimi davaları.

Boşanma sebepleri özel ve genel sebepler olmak üzere genel anlamda ikiye ayrılır.

Medeni Kanunumuzda boşanma sebepleri 161-166’ncı maddeleri arasında düzenlenmiş olup Özel boşanma sebepleri olarak zina, hayata kast, pek kötü veya onur kırıcı davranış, suç işleme ve haysiyetsiz hayat sürme, terk, akıl hastalığı, genel boşanma sebepleri olarak ise evlilik birliğinin sarsılmasını içermektedir.

Şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanma;

Eşlerden birisinin boşanmak istememesi ya da her iki eş de boşanmak istese dahi boşanmanın maddi ve manevi sonuçları üzerinde uzlaşamamaları durumunda açılacak olan boşanma davası çekişmeli boşanma davası olarak adlandırılır. Çekişmeli Boşanma davası, anlaşmalı boşanma ile kıyaslandığında daha zor ve karmaşık bir süreci ifade edecektir.


Eşlerin anlaşarak boşanmaları;

Anlaşmalı boşanma davası, bir boşanma reddinden sonra eşlerin üç yıl bir araya gelmemeleri fiili ayrılık sayılmaktadır.

Anlaşmalı boşanma, en kısa tanımıyla eşlerin boşanmanın parasal ve çocukların durumuna ilişkin her konuda mutabık kalarak boşanmaları anlamına gelmektedir. 

Anlaşmalı boşanmanın ilk şartı tarafların , en az 1 yıldır evli olmasıdır. Yani dava açıldığı tarihte evlenme tarihinin üzerinden en az bir yıl geçmiş olmalıdır.Burada Medeni Kanunumuz aileyi koruyucu şekilde tavır almış ve 1 yıldan az süren evlilikler için anlaşmalı boşanma uygulamasını kabul etmemiştir.

Beylikdüzü Avukat Av. Abdullah FIRAT Hukuk Bürosu boşanma davası sırasında ve sonrasında müvekkillerine ihtiyaç duydukları hukuki desteği sağlamakta ve kendilerine boşanma hukuku konusunda danışmanlık yapmaktadır.