Nafaka Artırım Davası Dilekçe Örneği

Aşağıdaki nafaka artırım davası dilekçe örneği bilgi vermek amaçlı yayınlanmaktadır. Her dava kendi içinde farklılıklar göstermektedir ve benzersizdir. Bu nedenle örnek dilekçede yer alan bilgilerden daha farklı haklarınız ve talepleriniz olabilir. Nafaka artırım dava dilekçesini kullanmadan önce mutlaka nafaka konusunda uzman bir nafaka avukatı ile iletişime geçin.

Nafaka Artırımı Dava Dilekçesi Örneği

………. AİLE MAHKEMESİSAYIN HAKİMLİĞİ’NEDAVACI : VEKİLLERİ : DAVALI : KONU : Aylık ………-YTL olan İştirak Nafakasının ………..-YTL Arttırımı ile Aylık ………-YTL ye Çıkartılması Talebimizdir.AÇIKLAMALAR :

  1. Davalı ile müvekkilemiz ………. Aile Mahkemesinin ../../…. tarih, …./…. E. ve …./…. K. Sayılı ilamı ile boşanmışlardır.
  2. Boşanma sonucunda eşlerin müşterek çocuğu ../../…. doğumlu ………….’nun velayeti annesine bırakılmıştır. Bu ilamda müşterek çocuk için aylık ……….-YTL iştirak nafakasına hükmedilmiştir.
  3. …. yılında hükmedilen aylık ………-YTL iştirak nafakası, günün ekonomik koşulları ve müşterek çocuğun büyümesi ve ihtiyaçlarının artması sonucu yetersiz kalmıştır. Müşterek çocuk …………… halen …………………. sınıfta okumaktadır.
  4. Davalının ekonomik durumundaki düzelme, yüksek enflasyon karşısında paranın alım gücündeki düşüş ve müşterek çocuğun ihtiyaçlarındaki artış da göz önünde bulundurularak bu davanın açılması zorunluluğu hasıl olmuştur.
HUKUKİ SEBEPLER : MK.m.182 ve İlgili Mevzuat.DELİLLER :
  1. Boşanma dava dosyası
  2. Tarafların mali ve ekonomik durum araştırması
  3. Nüfus kayıtları
  4. Tanıklarımız
  5. Yasal ve takdiri diğer deliller
TALEP SONUCU : Arz edilen nedenlerle aylık ……….-YTL olan iştirak nafakasının ……….-YTL arttırımı ile aylık ……….-YTL ye çıkartılmasına yargılama giderlerinin ve vekalet ücretinin davalıya yükletilmesine karar verilmesini saygılarımızla vekaleten talep ederiz. DAVACI VEKİLİ

Güncel Makaleler