Ölümlü Trafik Kazası Tazminat Davası

Trafik kazalarının ölümlü sonuçlanması halinde polis soruşturmaları olacaktır. Ölümlü trafik kazasında yapılacaklar olarak başta soruşturmaların önemli olduğunu bilmelisiniz. Bu soruşturma devamında hazırlanan dosyaların savcılığa gönderilmesi sağlanıyor. Sonrasında da ağır ceza olarak davanın başlaması söz konusudur. Bireysel başvurular olmasa da kamu davası üzerinden kazanın değerlendirilmesi olacaktır. Burada kaza tutanaklarının önemli olduğu biliniyor. Tutanaklar adına kazanın nasıl olduğu ya da görgü tanıklarının betimlemeleri önemlidir. Kusurun hangi sürücüde olduğuna yönelik de araştırmalar olacaktır. Kusur oranlarının belirlenmesi açısından da soruşturmalar önem arz ediyor. Burada tutanakların incelenmesine de dikkat etmelisiniz.Ölümlü trafik kazası tazminat davası için tespitler yapılırken öncelikli olarak araçların incelemelerine ağırlık verilecektir. Araç ya da araçlar adına plaka numalarına yer veriliyor. Sigorta poliçelerinden de bir takım analizler olacaktır. Hız tespitlerinin de burada önemli olduğunu bilmelisiniz. Araç üzerinden hem kusur hem de hasar tespitleri olacaktır. Tüm bu tespitler yazılı olarak hazırlandığında da kontrolleri sağlamayı unutmamalısınız. Ölümlü trafik kazasında yapılacaklar olarak tutanakların teyit edilmesini söylemeliyiz. Burada sürücülerin önceki kaza durumları dahi yansıtılıyor. Cezalarına ilişkin olarak da tutanaklardan bilgiler veriliyor. Dosyaya tüm bu detayların koyulması da mühimdir. Ruhsat, kimlik ve ehliyet üzerinden yapılan incelemelerin dosyaya aktarılmasında polis memurlarının yanında olmalısınız.

Ölümlü Trafik Kazasında Destekten Yoksun Kalma Tazminatı

Trafik kazalarının ölümlü sonuçlanması halinde çeşitli tazminler bulunuyor. Vefat eden kişinin yanı sıra yakınları için de taleplerin olduğunu göreceksiniz. Burada cenaze ya da defin işlemleri adına giderlere yer veriliyor. Bu sürece kadar olan tedavi masrafları da kazaya sebep olanlara sunuluyor. Araçların da hasarlarına yönelik maddi tazminatların sunulması mümkün. Bir de ölümlü trafik kazalarında destekten yoksunluk tazminatı bulunuyor. Burada ölen kişinin destek olduğu kişilere yönelik tazminlere yer verildiğini söylemeliyiz. Bu konuda yaşamı boyunca yapmış olduğu ödemelerin değerlendirmeye alınması esas alınıyor. Sonuç olarak kararın bağlanması ve dava üzerinden yakınların tazminat alması sağlanacaktır.Ölümlü Trafik Kazalarında Destekten Yoksun Tazminatını Kimler Alabilir? Maddi tazminat çerçevesi içerisinde destekten yoksun tazminleri sunuluyor. Burada ki belirlemeler vefat eden kişi ile vefata sebep olan kişi arasında yapılıyor. Ekonomik durumlara ilişkin değerlendirmelerin olduğunu bilmelisiniz. Ölümlü trafik kazasında destekten yoksun kalma tazminatı belirli kişilere verilecektir. Başta da müteveffanın ailesine yönelik ödemeler yapılıyor. Ölen kişinin varsa eşi birinci sırasıdadır. Anne ya da babaya da tazminatlar sunuluyor. Çocuk ve kardeşlerinin de bu tazminat için talepte bulunması mümkün olacaktır. Burada 3. şahısların da yoksunluk tazminatı alacağını söylemeliyiz. Vefat eden kişinin sağ iken destek verdiği kişiler de olabilir. Bu kişilerin mutlaka geçerli belgeler üzerinden ispatlara yer vermesi ve tazminleri talep etmesi gereklidir. İspata göre tazminatların sunulacağını bilmelisiniz.

Ölümlü Trafik Kazalarında Manevi Tazminat

Trafik kazalarında tazmine giren nedenleri bilmek avantajlı olmanızı sağlayacaktır. Ölüm ya da yaralanmalar adına ayrı ayrı detaylar bulunuyor. Ölümlü trafik kazasında manevi tazminat davası için belirlenen değerler açıkça sunuluyor. Borçlar Kanunu üzerinden bu tazminler sunuluyor. 6098 Sayılı Yeni Borçla Kanunu üzerinden bu konuda ki değerlendirmeleri bilmelisiniz. Ölüm durumlarında zararların tespit edilmesi ve sonuç olarak vefat eden kişi ile ailesine yönelik sunulması önemlidir. Yakınlarının maddi ile manevi olarak tazminat açma hakları dahi bulunuyor. Manevi değerlerin ispat edilmesi biraz daha güç olsa da bu konuda da davalar mevcuttur. İyi bir avukat ve sağlam deliller sayesinde davanın lehinize sonuçlanmasını sağlayabilirsiniz. Kazaların sonucuna bağlı olarak maddi ile maddi zararların belirlemeleri yapılıyor. Burada öncelikli olarak vefat durumlarının sunulması gereklidir. Buna yönelik belli başlı giderlerin olduğunu göreceksiniz. Cenaze ya da nakil gibi giderlerin karşılanması söz konusudur. Aile bireylerinin de bu durum karşısında zorluk çekmemeleri esas alınıyor. Vefat eden kişi tarafından geçim sağlayanların bu dava sonucunda mağdur olmaması sağlanıyor. Bunların yanı sıra manevi olarak da değerlendirmelere yer veriliyor. Ölümlü trafik kazası manevi tazminat davasının çeşitli duygulara bağlı olarak sunulması gereklidir. Burada maddi zararlardan dolayı endişe durumları ya da acı gibi değerler göz önünde bulunduruluyor. Sonuç olarak davanın bu duygulara bağlı olarak yürütülmesi ve ölen kişinin ailesine yönelik yürütülmesi sağlanacaktır. Tazminat Hukukundan kaynaklı hususlarla ilgili olarak avukatlık hizmetlerimiz bakımından bilgi almak için iletişim kısmında yer alan bilgilerden bizimle iletişime geçebilirsiniz. Bir önceki yazımızda nitelikli hırsızlık suçu nedir konusunda ayrıltılı değerlendirmemizi inceleyebilirsiniz.

Güncel Makaleler